reichman-img

אוניברסיטת רייכמן הרצליה

רחוב האוניברסיטה 8

הרצליה 4610101

ת.ד. 167

סילבוס

מפגשים 1+2
+
-
2023 מפגשים 1+2 – מרתון פתיחה: דיוק עצמי (יומיים)

 

מבוא לתבונה יצירתית ותפיסת פתרון אתגרים ארגוניים

מפגש הפתיחה כולל סקירה של מושגי יסוד, סקירה של דוגמאות ראשונות מרחבי העולם ובחירת דילמות ניהוליות אישיות של המשתתפים. באמצעות הרצאות וסדנאות יישומיות, יתנסו המשתתפים בכלים ראשוניים לפתירת בעיות והתמודדות עם אתגרים עסקיים.

  •  מהי בעצם “יצירתיות”  ומיהו “אדם יצירתי”?
  • האם ניתן לפתח את היכולת להיות יצירתי בכל שלב מחיינו? סקירה עדכנית של תאוריות ומחקרים בחקר היצירתיות. סקירת הגישות הדומיננטיות לחקר יצירתיות, צמתים מרכזיים בחקר יצירתיות. כיצד ניתן לאמוד יצירתיות, מהן המגבלות בפניהם עומד המחקר.
  • דיון בהבדל בין יצירתיות לבין אומנות, בין יצירתיות לבין חדשנות בתחומי הניהול, המדע והחינוך – האם יש להם מאפיינים משותפים? האם יצירתיות חוצה תרבויות ויבשות? מה ההבדל, אם קיים, בין יצירתיות לבין חדשנות? ניתוח של מקרי מבחן.
  • גנטיקה של יצירתיות: הקשר בין יצירתיות לגאונות – מקרי מבחן מרתקים ומעוררי שאלות. מהם הגורמים המרכזיים של יצירתיות: תורשה, סביבה, תרגול או כישרון אנושי?
  •  מהם מאפייניו של האקלים היצירתי בו גדלו המשפיעים העולמיים והאם קיימת “נוסחה”?
  •   הכרות עם “מודל חמשת מרחבי החיים” (“The Five Dimensions Model”)
  • “יצירתיות גדולה”, “יצירתיות קטנה”, “יצירתיות יומיומית”: האדם היצירתי בכל מרחבי חייו.
  •  סקירה עדכנית של מתודולוגיות לפתרון בעיות בתחומי דעת שונים. ניתוח עומק של גישות שונות לפתרון בעיות (מהוכחות לקיום האל בפילוסופיה ועד לחשיבה המצאתית שיטתית של מוצרים).
  •  “יצירתיות יומיומית” כתפיסה להתמודדות עם אתגרים: הכרות עם החשיבה ההמצאתית של היומיום בהתבסס על מודל ה”יצירתיות היומיומית” של ד”ר רות ריצ’ארדס מאוניברסיטת הרווארד. תרגילים והתנסות חווייתית של המשתתפים בישום מודלים של “Everyday creativity”.
מפגש 3
+
-
30.3.2023 מפגש 3: גמישות מחשבתית

 

אחד הכלים המשמעותיים בצמיחה עסקית ובלמידה באופן כללי הינו התבוננות ולמידה מהאחר, בין אם מדובר בדמות בכירה או בחקירת לעומק של שוק או של דרכי הפעולה של ארגונים אחרים שהתמודדו עם סוגיות דומות. במפגש זה המשתתפים ייחשפו לדמויות פורצות דרך ולטכניקות הייחודיות שלהן, שאותן כדאי לאמץ.

  •  חשיבה יצירתית-אינטגרטיבית: חשיבה ביקורתית, איקונוגרפיה ותחקיר יצירתי.
  •   שימוש במתודולוגיות שיטתיות ללימוד ממודלים.
  •   הצגת הדמויות אותן חקרנו לעומק ומה למדנו מהן: תרגול וסימולציות.
מפגש 4
+
-
13.04.2023 מפגש 4: לדייק חזון – בעקבות בוני העיר ומדינת היזמים

 

יום שכולו ברוח המשפט מעורר ההשראה של מרטין היידיגר: “לגלות את הבלתי מוכר במוכר, ואת הבלתי רגיל ברגיל”. סיור בין רחובותיה הראשונים של ת”א, הסתכלות מחודשת על עשורים של ארכיטקטורה, עיצוב וחזון אמנותי. ללכת ברחובות בהם צעדנו ולגלות אותם מחדש. הזמנה להסתכלות יומיומית אחרת, מתן דעת וגמישות מחשבתית. היום כולל תרגילים חווייתיים שונים ומפגשים מפתיעים.

 

מפגש 5
+
-
27.04.2023 מפגש 5: מודלים של היפוכים מחשבתיים

 

יום שמתמקד באיתור הנחות היסוד הסמויות שלנו, המנחות אותנו בפעולות ובתגובות שלנו בעולם, גם מבלי שנהיה מודעים לכך. במהלך היום נערוך היכרות עם כלי רב-עוצמה: “מודל ההיפוך המחשבתי”.

כיצד אפשר להתהפך על הנחות היסוד שלנו ולגלות קטגוריות אחרות וחדשות? יום מאתגר ומסקרן במיוחד, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית.

מפגש 6
+
-
11.05.2023 מפגש 6: ביקור מיוחד במקום מיוחד

 

משתתפי הקורס יתארחו במשך יום שלם בארגון מעניין ויציצו אל מאחורי הקלעים שלו, אל ההישגים שלו, כמו גם אל האתגרים והבעיות שלו. חלקו הראשון של המפגש יתמקד בהיכרות עם היתרונות והחולשות של המקום. חלקו השני של היום יוקדש לפתרון בעיות משותף שבו ינסו משתתפי הקורס ליישם את הכלים שלמדו עד כה ולעזור לארגון להגיע אל מקום חדש. יום מיוחד של יישום בשטח.

מפגש 7
+
-
24.05.2023 מפגש 7: מנגנונים ופתרונות

 

אחד מימי השיא החשובים והדרמטיים של הקורס. יום שמוקדש לאופן שבו מתממשות המטרות הגדולות של ארגונים הלכה למעשה ביום יום. מהו “מנגנון”? ומהו “מנגנון יצירתי”? איך נמנעים מ”חזון” יפה שתלוי על הקיר ושאין לו קשר אמיתי להתנהלות שלנו? היכרות עם מנגנונים יצירתיים של ארגונים מובילים בעולם. איך לנסח מנגנונים יצירתיים משני מציאות עבור הארגון שלנו? איך להבנות מנגנונים יצירתיים גם במישור האישי שלנו ושל הסובבים אותנו?

מפגש 8
+
-
08.06.2023 מפגש 8: מנגנונים מנצחים של ארגונים מנצחים

 

ביום זה נתחלק לקבוצות ונבקר בחברות פורצות דרך במגרש הביתי שלהן. מטרת הביקור היא ללמוד מארגונים מצליחים על הדילמות ועל האתגרים העסקיים שלהם ועל הדרכים שבהן חברות ומנהלים מתמודדים איתם, ולהציף דרכי חשיבה עסקיות וניהוליות של הארגון המארח.

היום יהיה בנוי מ-3 חלקים מרכזיים:

  • ביקור בחברות שונות במקביל
  • עיבוד תובנות / Best Practices באופן קבוצתי מתוך הביקור
  •   סיכום משותף במליאה

 

מפגשים 9+10
+
-
21-22.06.2023 מפגשים 9+10 – מרתון סיום:
מסע בין פריצות דרך בליווי מנטורים (יומיים)

 

מרתון הסיום הינו הישורת האחרונה ובה המשתתפים יבנו תכנית פריצת דרך עבורם ביישום כל הכלים שנלמדו לאורך התכנית. מטרת המרתון, שיתקיים בסביבת עבודה האקתונית, היא להגיע לפריצת דרך, נקודת מפנה שונה ויצירתית, שתעצב את האסטרטגיה הארגונית מחדש.

יומיים המוקדשים למרתון אינטנסיבי של פתרון האתגרים הגדולים שלנו, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית, בהם ניישם את כל הכלים שלמדנו, ונחשוב מחדש לבד וביחד. במהלך המרתון ילוו אותנו מנטורים ואורחים מעוררי השראה, לצד עבודה בקבוצות, סביבה ייחודית, הפתעות מעוררות השראה והצגת תוצרים ופריצות דרך.

למי מיועדת התכנית?

  • מנהלים ומנהלות בדרג בכיר וביניים בעלי ניסיון מקצועי משמעותי

  • יועצים.ות ארגוניים, עסקיים ושיווקיים

  • יזמים וסטארטאפיסטים

תודה! הקבלה כבר בדרך אלייך...

תודה שנרשמת

שמחים שהחלטת להצטרף אלינו

נתראה בקרוב

FORE לימודי חוץ והכשרת מנהלים

אוניברסיטת רייכמן.

*לבירורים נוספים בנושאי תשלום יש לפנות לרויטל כהן revital.cohen@runi.ac.il | 09-6029779

תשלום ורישום השארת פרטים